12 aug. 2013

En dag från får och kanin till underbara garner!!!

I lördags var jag och en kompis på besök på en liten gård där dom föder upp får och angorakaniner. Hon klipper fåren och kaninerna och gör sedan underbara garner av deras päls. För mig som bara har varit i garnaffärer och klämt och känt var det här något helt nytt och fantastiskt roligt. Här kommer en serie bilder på både får, kaniner och de fantastiska garner som jag fick med mig hem!


Här ser ni Berit (ägaren till den lilla gården) bland alla fåren.Här har ni min kompis Helena mitt bland alla fåren. Fåren var nästan lika tama som hundar och ville hälsa på oss.


Här kan ni se vilken fin päls dom har. Det blir även jättesnygga skinn av dom när dom går över bron som Berit sa hihi.En helt ljuvlig liten angorakanin :) Dom klipper hon var 3:e månad och får ett av dom mjukaste garner jag någonsin kännt.


Här är ytterligare en angorakanin. Kolla tofsarna på öronen :)Här håller Berit på attt rensa ullen från skräp som kan ha` fastnat i den.En glad Helena som fått tag i lite kardad ull. Det syns lite dåligt på bilderna men det var otroligt vackra färger på allting.Här spinner Berit ullen för fullt.Titta på den här vackra skapelsen jag blev helt betagen. Det var helt klart en av de vackraste tröjor jag någonsin sett!!! Den är inte riktigt klar för garnet tog slut så hon måste vänta tills hon kan klippa kaninen och göra nytt garn hihi...Detta fick jag med mig hem nästan 1,5 hg rent angoragarn från kaninerna på gården. Fatta vilken lyx!!! Måste fundera ordentligt på vad jag ska göra med det.

Ett jätte TACK till Berit och hennes gubbe för en jätte rolig eftermiddag!!!!

6 kommentarer:

 1. Helt underbart vilken utflykt! Måste säga att jag blir lite avundsjuk! ;-)

  SvaraRadera
 2. Så underbart, härligt garn och vackra får!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig dag! Och angorakaninen...det var nog det sötaste jag har sett!

  SvaraRadera
 4. Vilka sötnosar, både fåren och kaninerna. Det ska bli kul att se vad du gör för fint av garnet. För visst visar du oss?

  SvaraRadera
 5. Och nu känner jag liksom att det är någon som kommer att börja göra sitt eget garn framöver, eller? Eller åtminstone fått ännu mer inspiration än tidigare och kanske börjar färga, vem vet! Det verkar ha varit en jättefin utflykt och söta djur, så gosiga.

  Och - snälla nån så fin din dotter är i kjolen, rena rama hiten! Jag förstår om hon älskar den!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Wow vilken trevlig utflykt :)) Anna

  SvaraRadera